PDT – infravörös tartományban

Fotodinámiás terápia infravörös tartományban

Az antimikrobális fotodinámiás terápia (aPDT) rendkívül hatékony megoldás a helyi gyulladásos folyamatok terápiájában.

A hagyományos, 650 nm-en működő rendszerek hatékonysága – az alacsony penetráció, és a szükséges dózishoz elégségéges hosszú megvilágítási idő miatt – korlátozott.

Az új, 810nm-en működő hatóanyaggal minden eddiginél hatékonyabb ROS felszabadulás érhető, mindemellett a mély szöveti penetrációnak köszönhetően további terápiás lehetőségek is adódnak.

PDT: a hatóanyag specifikusan kötődok a kórokozókhoz, majd az abszorpciós hullámhosszának megfelelő fénnyel megvilágítva reaktív oxigénszármazékok szabadulnak fel, amelyek elpusztítják a kórokozókat.

photolase ®

Hatékony ROS felszabadulás

A kontrollált abszorpciónak köszönhetően mind a hatóanyag koncentrációja, mind a megvilágítás teljesítménye emelhető photobleaching effektus nélkül. Rövidebb idő alatt több ROS szabadul fel.

Mélyebb hatás

A 810nm-es fény akár 4 cm-re is penetrál a szövetekben, így a mély PA tasakok, vagy akár egy obstruált gyökércsatorna is elérhető transzgingivális megvilágítással is.

Rövidebb kezelési idő

A 810nm-es gépek nagyobb teljesítményűek, így nagyobb felületet lehet velükmegvilágítani a megfelelő teljesítmény-sűrűséggel, ezért a hagyományos, piros rendszerekhez képest nagyságrendekkel hamarabb elérhető a szükséges dózis (pl. a teljes fogazat tasakkezelése 160-200 perc helyett 11-12 perc).

Depot baktericid hatás

A magas redox potenciáljának köszönhetően a már megvilágított hatóanyag a célterületen hagyva továbbra is antibakteriális hatással bír.

Speciális felhasználási terület: gg.complicata obstruált gyökércsatornával

Kezelés előtt

6 hónapos kontroll